MIYABI Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD

MIYABI Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD

Cena: 9675.00 CK

"Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše."

Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

Extrémně ostrý středně velký japonský nůž CHUTOH, je ideální na plátkování masa či ryb. Tenká a stabilní 16 cm dlouhá čepel zajistí, že máte nad řezáním plnou kontrolu. S tímto nožem naplátkujete maso s chirurgickou přesností. Kromě masa můžete CHUTOH použít i na větší kusy zeleniny a ovoce. Tento výjimečný plátkovací nástroj s komfortní rukojetí by neměl chybět v základní výbavě nejen asijských kuchařů.

Specifikace: délka čepele 16 cm, délka rukojeti 11,5 cm, váha 0,182 kg

Řada nožů MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalou funkčnost, ergonomii a jedinečný design. Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslná práce a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 100 vrstvách oceli dvou různých tvrdostí. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný, damascénský květinový vzor. K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky ručně broušený do tvaru "V" v úhlu 19 °. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícícho brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Díky klínovému výbrusu ostří snadno proniká potravinami. Rukojeť klasického "D" tvaru je vyrobena z břízy Masur. Struktura a zrnitost dřeviny je na každém kusu jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě. Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a červená linka přinášejí silný estetický zážitek.

  • Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63
  • Tvrdost 63 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
  • 101 vrstev oceli
  • Damascénský (květinový) design
  • Autentický, úzký japonský tvar
  • Klínový výbrus do tvaru "V"
  • Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
  • Ostří Katana Edge
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Pohodlná rukojeť tvaru "D" z břízy Masur
  • Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  • Nerezová patka s logem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Není vhodné do myčky
  • Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

    Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

    Doporučení a údržba:

  • Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
  • Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
  • Zabraňte ohýbání nože
  • Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
  • Chraňte ostří před nárazem
  • Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
  • Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
  • Skladujte nůž na bezpečném místě
  • MIYABI Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Nůž na ústřice s protiskluzovou rukojetí

    WÜSTHOF Nůž na ústřice s protiskluzovou rukojetí

    Nůž na ústřice německé značky WÜSTHOF je vyroben z nerezové oceli s plastovou protiskluzovou rukojetí, která je navíc opatřena rozšířenou záštitou pro ochranu ruky. Praktický pomocník na otevírání ústřic... zjistit více >>




    ZWILLING Nůž na maso 16 cm TWIN® Four Star II

    ZWILLING Nůž na maso 16 cm TWIN® Four Star II

    Nůž na maso TWIN® Four Star II je štíhlý nůž s robustní, 16 cm dlouhou čepelí a jemným ostřím. Je vhodný pro přípravu všech druhů masa a pro porcování pečeně. Série TWIN® Four Star II Ergonomická rukojeť ze syntetiky s nerezovou aplikací Zášt.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Grand Prix II

    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Grand Prix II

    Nůž Santoku s výbrusem Grand Prix II patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Tohoto všeuměla z asijské kuchyně lze použít hned třemi způsoby: pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Díky strukturovanému výbrusu povrchu čepele je .. zjistit více >>




    Boska Nůž na sýr brie Oak

    Boska Nůž na sýr brie Oak

    Dřevo je klasika, ale své místo má i v moderních kuchyních. Dobře to ví ve společnosti Boska, kde navrhli tenhle nůž na sýry a k nerezovému ostří přidali rukojeť z dubového dřeva. Nůž je vhodný na měkké sýry, ideálně typu Brie. Úzká čepel snadno projde .. zjistit více >>




    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm PROFESSIONAL S

    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm PROFESSIONAL S

    Kuchařský nůž PROFESSIONAL "S" je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série PROFESSIONAL "S" Klasika mezi kvalitním.. zjistit více >>







    sleva slevy domácnost